Pentru a înțelege în detaliu viața unui oraș precum Bucureștiul este foarte interesant să cunoaștem modul în care a evoluat dezvoltarea locuirii. Locuirea în București a parcurs etape distincte, de la încurajarea locuirii individuale în parcelari interbelice până la dezvoltarea cartierelor de locuințe colective. Treptat a fost înlocuită complet ideea de a avea o casă proprie cu cea de a deține un apartament într-un bloc.
Plimbarea va începe din apropierea Pieţei Muncii pe bulevardul Mihai Bravu. Vom trece prin diferitele etape de dezvoltare a locuirii. Începutul îl vom face într-o parcelare interbelică, finalizată parţial (Parcelarea Mihai Bravu). Vom continua apoi cu un remarcabil ansamblu de locuinţe colective, ansamblu dezvoltat în anii 50 şi aproape necunoscut bucureştenilor (Ansamblul de locuințe colective Cățelu), un element de tranziție între locuirea individuală și cea colectivă.
Blocurile de locuinţe din anii 60-70 şi apoi „îndesirea” zonei din anii 80 vor fi tratate în discuţiile din cadrul plimbării. Veţi primi informaţii despre modul în care se dorea dezvoltarea cartierelor bucureştene, influenţele corbusiene şi modul în care s-au realizat spaţiile acestea. Vom vorbi despre schimbările sociale, despre modificarea obiceiurilor și despre dispariția sentimentului de apartenență la o comunitate.